Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren 'Pula Boat Fair'

15.10.2014.

13:33

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj marini Veruda otvoren je Međunarodni sajam brodske opreme i brodova 'Pula Boat Fair'. Predstavlja se stotinjak izlagača iz zemlje i inozemstva, a uz poslovne susrete i razmjenu iskustava u brodograđevnom sektoru, na četverodnevnom sajmu mogu se razgledati i plovila u moru i na kopnu.

Unatoč krizi Pula Boat Fair i ove je godine, petu godinu zaredom, okupio mnogobrojne izlagače iz sektora brodogradnje, brodske opreme, metaloprerade pa sve do strojarstva i projektiranja. Izvršni direktor sajma Livio Bolković ističe kako se njime potencira proizvođače malih, srednjih i velikih brodova da stasaju.

Uz plovila koja su izložena na vanjskom i unutarnjem sajmenom prostoru te štandova tvrtki koje se predstavljaju, Pula Boat Fair donosi i niz poslovnih susreta kako bi se povezale tvrtke iz branše,a najznačajniji susreti održat će se sutra. Na sajmu je i svjetska premijera 13-to metarske jahte koja je, od projekta do realizacije, izrađena u Puli.

Pula Boat Fair završava u subotu međunarodnom jedriličarskom regatom Zlatna ribica 2014. u klasama optimist i laser te proglašenjem pobjednika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.