Hrvatski radio

Radio Pula

Pazinu 2,66 mil. kuna iz IPARD-a

20.01.2014.

11:34

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, na temelju odobrenih sredstava iz programa IPARD, isplatila je gradu Pazinu 2,66 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju kanalizacije.

Riječ je o isplati za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture, izvijestili su danas iz Agencije.

Gradu Pazinu isplaćeno je 2,66 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju kolektora fekalne kanalizacije 'Stari Pazin' - glavni kolektor i kućni priključci. Ukupna duljina navedene kanalizacijske mreže je 3273 metra, a uključuje izgradnju modernog kanalizacijskog sustava s mehaničkim i biološkim pročišćavanjem otpadnih voda koji će zamijeniti septičke jame.

Na sustav će biti priključena sva domaćinstva koja imaju svoje objekte u naselju Stari Pazin te nekoliko obrta i tvrtki, a to će stvoriti preduvjete za nesmetani gospodarski razvoj i znatno će utjecati na ekologiju i zaštitu izvora pitke vode, navodi se u priopćenju.

Agencija je do sada isplatili 335,95 milijuna kuna nepovratnih sredstava za 184 završena projekta. Nakon 18 provedenih IPARD-ovih natječaja ugovoreno je 348 projekata, a ukupni iznos ulaganja je 1,25 milijardi kuna te potpora 704,66 milijuna kuna, podsjećaju iz Agencije, prenosi Hina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.