Hrvatski radio

Radio Pula

Plinofikacija užeg središta Pule

24.03.2014.

13:47

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rekonstrukcija postojeće plinske mreže obavljat će se u dijelu Istarske ulice od Ulice Dubrovačke bratovštine do Zadarske, a za desetak dana počet će i na Giardinima od Zadarske do Zagrebačke ulice.

Nakon završetka radova u Puli će biti postavljeno oko 90 posto plinske mreže, a ostatak se planira dovršiti do ljeta 2015.

Plinofikacija Pule, odnosno spajanje domaćinstava i gospodarskih subjekata na prirodni plin, u punom je jeku. Veći dio grada već je spojen na novu plinsku mrežu, a sada su počeli radovi u užem središtu grada, odnosno na području oko Arene. Ti bi radovi trebali biti dovršeni do Uskrsa do kada će na snazi u Istarskoj ulici i na Giradinima biti privremena regulacija prometa.

Preostali dio grada, u kojem se još treba izgraditi plinska mreža kako bi se i tamošnja domaćinstva i gospodarski subjekti mogli spojiti na prirodni plin, je manji dio Fižele, Pragrande, Castropola te najuže središte Pule. Direktor pulske Plinare Dean Kocijančić kaže kako bi u tim dijelovima grada plinofikacija trebala biti završena do sredine iduće godine. Potom 2016., kaže, slijedi druga faza koja će obuhvatiti plinofikaciju okolnih pulskih naselja, među kojima su Veli vrh, Busoler i Valdebek. Plinofikacija tih i ostalih prigradskih naselja trebala bi biti završena do 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.