Hrvatski radio

Radio Pula

Počela nova školska godina

08.09.2014.

10:15

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za više od pola milijuna učenika osnovnih i srednjih škola počinje nova školska godina. Ove godine upisano je i više prvaša nego lani, nešto više od 41 tisuće.

Nova školska godina počela je danas i u Istri za 14 tisuća 624 učenika osnovnih škola, što je 185 više nego lani. Najviše upisane djece ove je godine na Bujštini.

Prema riječima Marije Ivić Kačan, voditeljice Odjela za prosvjetu, kulturu, informiranje, šport i tehničku kulturu ureda državne uprave Istarske županije, i ove je godine u Istri upisano više prvašića nego lani; izjavu možete poslušati u nastavku.

S prvim danom nove školske godine već tradicionalno počinje i policijska akcija "Poštujte naše znakove", usmjerena na zaštitu djece u prometu, posebice prvašića.

Istarski policajci pregledali su prometnice i prometnu signalizaciju u blizini škola, a ovih će dana održati i 20-minutna predavanja za prvašiće te pojačano nadzirati promet u blizini svih osnovnih škola u Istri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.