Hrvatski radio

Radio Pula

Počeo 29. Promohotel

26.03.2014.

15:18

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U porečkoj dvorani Žatiki otvoren je 29. Promohotel - međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam. Namijenjen je ponajprije hotelijerima, ugostiteljima i privatnim iznajmljivačima, a okupilo se 120 izlagača iz naše i susjednih zemalja.

Na sajmu se predstavlja i Hrvatska gospodarska komora s projektom 'Drvo je prvo', a održava se i izložba ekoloških i autohtonih proizvoda Promonatura. 

Unatoč gospodarskoj krizi, Promohotelu ne nedostaje izlagača. Izlagači očekuju sklapanje poslova i bolju prepoznatljivost svojih proizvoda. A to su ponajprije prehrambeni artikli, namještaj za opremanje vanjskog i unutarnjeg prostora, oprema za kupaonice i ostali proizvodi potrebni u turizmu. Kvaliteta se, kažu, posebno u turističkom sektoru prepoznaje. 

Kvalitetni domaći proizvodi drvne industrije predstavljaju se u sklopu projekta 'Drvo je prvo' Hrvatske gospodarske komore. Da je hrvatski dizajn sve više prepoznat u turizmu, istaknula je predsjednica pulske Županijske komore Jasna Jaklin Majetić.

U sklopu sajma, koji je otvorio istarski župan Valter Flego i pritom istaknuo kako su nam takvi sajmovi u turizmu itekako potrebni, održava se i 13. izložba ekoloških i autohtonih proizvoda Promonatura u organizaciji udruge Bio Istra.

Promohotel je otvoren do subote do 17 sati, a ulaz je besplatan.

Poslušajte više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.