Hrvatski radio

Radio Pula

Počeo 'bijeli tjedan'

06.01.2014.

12:34

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počeo je takozvani bijeli tjedan kada Hrvati masovno odlaze na skijanje. Očekuje se da će ih ove godine, uglavnom na skijališta u Italiji, Sloveniji i Austriji otići oko sto tisuća od čega iz Istre dvanaest tisuća.

Ovaj tjedan najpogodniji je za odlazak na skijanje zbog cijene, ali i zbog toga što su djeca još na školskim praznicima, rekao je Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija. Najatraktivnija su i dalje talijanska, austrijska i slovenska skijališta, ali u posljednje vrijeme sve su privlačnija i skijališta u Bosni i Hercegovini, nastavio je Žgomba.

Najviše se traže šestodnevni aranžmani, no koriste se često i četverodnevni ili vikend odlasci koji kao i prošle godine ovise o financijskim mogućnostima građana.

Ove je godine prodaja skijaških aranžmana počela puno ranije nego u protekle dvije sezone. Najviše se traži smještaj u apartmanima, no očekuje se pad od 8 posto, istaknuo je Cristian Bruno Galić, predsjednik Skijaškog kluba Istra, koji sljedeća tri mjeseca organizira skijanja vikendom. 

Hrvatska su skijališta zbog toplog vremena, ali i nemara, zatvorena. Na zagrebačkom Sljemenu, riječkom Platku, mrkopaljskoj Čelimbaši i delničkom Petehovcu čeka se prvi snijeg i jače zahlađenje.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.