Hrvatski radio

Radio Pula

Počeo Europski tjedan kretanja

16.09.2014.

12:10

Autor: Slađana Bukovac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počeo je Europski tjedan kretanja. Obilježava se u 1500 gradova, među njima je i Pula. Manifestacija će se provoditi u raznim aktivnostima i događajima, od kojih će većina biti besplatna za građane.

Pula je grad s iznimno velikim brojem registriranih automobila. Javni prijevoz ne koristi se dovoljno, a biciklizam je u povojima. Stoga se u pulskoj gradskoj upravi nadaju kako će te brojke promijeniti manifestacije u Tjednu kretanja. Jedna od njih je sajam cvijeća.

Voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Loris Mošnja kaže kako se građane nastoji osvijestiti o potrebi boravka u prirodi, ukrašavanju svog životnog prostora te na taj način ostvariti zdraviji pogled na život i korisno iskorištavanje svog vremena.

Građanima će biti prezentirani i električni bicikli te nova policijska biciklistička ophodnja. Pročelnik Odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić najavljuje kako će se prilikom uređivanja rive voditi briga o biciklističkim stazama. I na rivi, i u svim dijelovima grada gdje to bude moguće, dodao je Škuflić.

Građani se u idućih nekoliko dana mogu po promotivnim cijenama od 20 kuna voziti autobusima za razgledavanje grada, besplatno otići na biciklistički izlet na Brijune, te sudjelovati u izletu na Učku ili utrci kroz Šijansku šumu.

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna kretanja, od danas do petka na pulskim Giardinima održava se izložba cvijeća. Izlagači dolaze iz cijele Hrvatske. 

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.