Hrvatski radio

Radio Pula

Počeo Sajam knjige u Istri

04.12.2014.

13:14

Autor: Slađana Bukovac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Točno u podne, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike i u prisustvu brojnih uglednih gostiju, svečano je otvoren 20. Sajam knjige u Istri.

Pjesma 1914., koju je Livio Morozin posvetio svojem djedu i izveo na otvorenju, zacijelo će biti himna ovogodišnjeg sajma, čija je tema stogodišnjica početka Prvog svjetskog rata u Puli. Program otvorenja i ove je godine vodio nenadmašni Vojo Šiljak, pred kojim su brojni interesantni 'Doručci s autorom'.

Publika će imati priliku upoznati i rusku autoricu Ljudmilu Petruševska, te Ukrajinku Oksanu Zabuško, koja je i otvorila sajam, izbovirivši prije toga nekoliko vrlo dramatičnih rečenica o svojoj zemlji.

Premda je riječ o ozbiljnoj obljetnici, nitko se posebno naglašavala činjenica kako je ovo dvadeseto izdanje sajma. Više o programu pogledajte ovdje.

Strip je medij koji se ove godine posebno predstavlja, pa će Maksimijanova biti pretvorena u ulicu stripa.

Na sajmu će se knjige moći kupiti na popustima od 10 do 70 posto, a ponovno će biti otvoren i sajamski outlet s naslovima koji će stajati od 20 do 50 kuna.

Pogledajte galeriju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.