Hrvatski radio

Radio Pula

Podravka prodaje dionice Mirne

13.03.2014.

15:54

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podravka je odlučila putem javne dražbe prodati 155.329 dionica rovinjske Mirne, odnosno 42,20 posto ukupno izdanih dionica rovinjskog riboprerađivača. Tako namjerava namiriti potraživanja od tvrtke Pluris d.d. koje ima temeljem dvaju sporazuma iz 2010. godine s društvom Pluris kao založnim dužnikom za kreditna sredstva.

Sve je objavljeno na Zagrebačkoj burzi, javna dražba zakazana je 21. ožujka a organizacija povjerena investicijskom društvu Interkapital vrijednosni papiri. Znakovito je to što u priopćenju iz Podravke ističu kako u transparentnom postupku javne dražbe mogu ravnopravno sudjelovati sve zainteresirane fizičke i pravne osobe, uključujući i samu Podravku.

Inače, rovinjska Mirna ovih dana očekuje odluku Ministarstva financija o žalbi Uprave, radnika i ribara na rješenje o obustavi predstečajne nagodbe. Na odluku Podravke o prodaji dionica iz Uprave Mirne ističu kako je zanimljiva brzina kojom je sud u Varaždinu u istom danu donio rješenje i odluku o pravomoćnosti za ukidanje ovršnog postupka nad Plurisom, kao zapreke izvansudskom namirenju. Izražavaju i sumnju da su ponovno u igri stari dioničari optuženi u aferi Spice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.