Hrvatski radio

Radio Pula

Policajci na biciklima i u Medulinu

18.07.2014.

13:18

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Medulin je nakon Umaga i Poreča treće mjesto u Istri koje je dobilo policijske ophodnje na biciklima. Najviše takvih ophodnji bit će u sezoni što će također pridonijeti prevenciji i smanjenju kaznenih djela.

Medulinski načelnik Goran Buić uručio je danas u Medulinu dva bicikla vrijedna deset tisuća kuna, koji će služiti kontakt policajcima za ophodnje u Medulinu, Premanturi i Banjolama. Policijski službenici vozit će bicikle u ophodnji, ali i u kontroli i regulaciji prometa, istaknula je načelnica pulske Policijske postaje Tatjana Božac Maksić.

S obzirom na velik broj turističkih objekata i turista te duljinu naših plaža, ovakve su se policijske ophodnje pokazale kao kvalitetno rješenje za postizanje veće prisutnosti i vidljivosti policije na terenu, rekao je načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar.

Projekt se, prema riječima predstavnika istarske policije, nastavlja a očekuju da će se u što skorije vrijeme priključiti i ostali istarski gradovi i općine koji tijekom ljetne turističke sezone imaju veću potrebu za mobilnijim i operativnijim policijskim akcijama.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.