Hrvatski radio

Radio Pula

Policajci završili tečaj talijanskog jezika

19.02.2014.

15:45

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas su u Puli predstavljeni rezultati europskog projekta S.I.M.P.L.E. kojemu je cilj jačanje kulturnog identiteta i raznovrsnosti manjinskih zajednica.

Istarska županija je u suradnji s rovinjskim Pučkim otvorenim učilištem organizirala tečaj talijanskog jezika za trideset i dvoje policijskih službenika. Dragutin Cestar, načelnik Policijske uprave istarske, istaknuo je kako želi da policija u svakidašnjem radu bude otvorena, transparentna i dostupna građanima.

Jačanjem identiteta manjina do jednakosti
Istarska je županija u sklopu projekta osnovala Agenciju za potporu multijezičnosti u Istri čiji su djelatnici aktivno sudjelovali u prevođenju više od tri tisuće 500 dokumenata, a postavljeno je i 138 prometnih putokaza diljem Istre, istaknula je Viviana Benussi, zamjenica istarskog župana.

Projektom smo željeli poboljšati stanje vezano uz dvojezičnost u našoj županiji, kako talijanske tako i albanske i slovenske manjine čije su matične zemlje partneri u ovom prekograničnom projektu.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.