Hrvatski radio

Radio Pula

Policija u Mirni, Areni i San Lorenzu

28.02.2014.

14:02

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premda nisu zaprimili nikakvu prijavu glede nezakonitih radnji u Modnoj kući Arena, policijski službenici će na temelju informacija iz medija pokrenuti istragu, obaviti izvide i provjeriti te navode, potvrdila je za Hinu glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Radnici Arene, koji štrajkaju od prošloga petka jer im je zadnja plaća isplaćena za svibanj 2013. godine, pozvali su institucije da istraže gdje je nestao novac iz Arene, s obzirom na to da je u tvrtki postojala interna štednja gdje su ljudima blokirani višemilijunski iznosi, a radnici su izdvajali sredstva za fond uzajamne pomoći koja su danas nedostupna.

HRT otkrio još jedan sporni kredit HBOR-a 

Osim toga, prema riječima glasnogovornice Vitasović, policijski službenici u koordinaciji s istarskim Županijskim državnim odvjetništvom još uvijek provode izvide i u slučaju kupnje vodnjanske uljare San Lorenza novcem iz županijskog proračuna. Naime, uljaru je od prijašnjih vlasnika županijskim novcem preuzela Agencija za ruralni razvoj Istre radi osnutka županijskog centra za održivi razvoj maslinarstva u Istri, za što je prije dvije godine izdvojila 4,7 milijuna kuna županijskog novca te preuzela na sebe još 5,7 milijuna kuna kredita uljare. 

Uz ta dva slučaja policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom provodi izvide i u rovinjskoj Mirni, no Vitasović je izjavila kako o detaljima ne može govoriti jer je istraga još u tijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.