Hrvatski radio

Radio Pula

Policija upozorava bicikliste na poštivanje propisa

20.10.2014.

13:48

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istarska policijska uprava i Županijski savjet za sigurnost cestovnog prometa danas u Puli počinju provoditi akciju kojom žele upozoriti bicikliste na opasnosti koje im prijete u prometu, te da poštuju prometne propise. Svrha je akcije, koja će se do kraja tjedna provesti i u ostalim istarskim gradovima, spriječiti prometne nesreće u kojima sudjeluju biciklisti.

Na području Policijske uprave istarske ove se godine dogodilo čak 33 posto više prometnih nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti nego lani. Nasreću nije bilo poginulih, ali je povećan broj ozlijeđenih biciklista, s lanjskih 68 na 95 ove godine, kaže voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave istarske Josip Lukić. Ističe kako se akcija provodi upravo zbog povećanja tih brojki.

Akcija upozoravanja biciklista na poštivanje prometnih pravila provodit će se sutra od 14 do 18 sati u Poreču i Umagu, a u srijedu u Rovinju. Policija upozorava bicikliste da obvezno nose reflektirajuće prsluke u vožnji na otvorenoj cesti te zaštitnu kacigu, kao i da obrate pozornost na ostale sudionike u prometu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.