Hrvatski radio

Radio Pula

Poreč: Minhenski mali novinari o Istri

14.06.2014.

21:00

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Poreču je održana promotivna akcija minhenskog lista Münchner Merkura te njemačkog turoperatora Riva Toursa. Istra je Nijemcima najbliže toplo more a Ministarstvo turizma ovom akcijom želi privući što veći broj njemačkih turista. 

Münchner Merkur piše o turističkoj ponudi zemalja u koje najčešće putuju Nijemci. Raspisali su poziv djeci njemačkih obitelji da sami, nakon odmora, opišu svoj boravak u Hrvatskoj. Izabrali su tri obitelji, odnosno trojke uvjetno rečeno - malih novinara. Ta su djeca sa svojim obiteljima bila smještana na različitim lokacijama: jedni u hotelu Zagreb u Poreču, drugi u kući za omor u Valturi, a treći u mobilnoj kućici u kampu u Novigradu. 

Mali novinari intervjuirali su hrvatskog ministra turizma Darka Lorencina koji kaže kako su njihova pitanja bila detaljna, njihov interes je bio vezan uz naše turističke aktivnosti, potrebi uređenja više plaža, malih bazena. 

Nakon 7-odnevnog odmora, obitelji napuštaju Hrvatsku, a velika reportaža o odmoru u našoj zemlji bit će objavljen u Münchner Merkuru. Ovom akcijom Ministarstvo turizma želi pokriti manjak u dolasku ruskih turista. Njemački godišnji odmori počinju 1. kolovoza i traju do sredine rujna.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.