Hrvatski radio

Radio Pula

Potpore za povećanje energetske učinkovitosti

24.03.2014.

14:12

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Idućih dana Grad Pula raspisat će javni poziv građanima za sufinanciranje projekata povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama i zgradama. U sklopu projekta moći će se ugraditi ili zamijeniti stolarija, obnoviti fasada te ugraditi solarne ćelije.

Program se provodi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energentske učinkovitosti koji će zamjenu i ugradnju stolarije te izolaciju fasade sufinancirati s 40 posto vrijednosti projekta, dok će 10 posto troškova snositi Grad Pula. Najviši iznos sufinanciranja za taj dio programa je 37.500 kuna, kaže pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Energetsko certificiranje zgrada

Pravo prijave imaju svi građani s područja Pule, projekt mora biti izveden kao energetska cjelina a ne u dijelovima i imati sve potrebne dozvole za izvođenje radova. Dodatne bodove pri ocjenjivanju imat će oni kandidati koji su već ranije poduzeli mjere na toplinskoj izolaciji. Podnositelji prijave ne smiju biti dužnici Grada, mogu se prijaviti samo za jednu mjeru, a obvezni su u idućih pet godina podnositi izvješća o uštedama koje su postignute.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

5. Pula Marathon

Pula Marathon