Hrvatski radio

Radio Pula

Požari u Puli pod kontrolom

09.07.2022.

12:54

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Požar u Puli

Požar u Puli

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

15h. Požar koji je izbio danas oko podneva na području predgrađa Pule gasi oko 70 vatrogasaca s Vatrogasnog područja Pule: JVP-ovi Pula, Rovinj i Pazin kao i sva dobrovoljna društva s područja, a u gašenje su se uključila i tri Canadaira.


'Požar se brzo proširio nošen jakom burom među vegetaciju između objekata, a ono što je važno naglasiti da nije izgorio niti jedan stambeni objekt već nekoliko pomoćnih', kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. Dodao je kako je požar pod kontrolom te da u požaru nitko nije ozlijeđen. 'Za sada je izgorjelo oko 30 ha raslinja. Vjetar je oslabio, vatrogasci situaciju imaju pod kontrolom te nema mjesta panici već se očekuje skorašnja lokalizacija požara, dodao je Kozlevac.

12h30. Gori na nekoliko lokacija na području Pule. Vatra je ponovno planula u naselju Valdebek, u Vintijanu, potom u Valturi i na području Barbana nedaleko Pule. Vatrogasne ekipe su na terenu.


Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac ističe kako su sve snage na terenu i premda je vatra blizu kuća, nema mjesta panici poručuje. Neka svatko bude miran, neka čuva svoj objekt, vatra će se ubrzo ugasiti, poručuju vatrogasci mještanima. Bez panike. Očekuju se dva kanadera i očekuje se da će požar uskoro biti ugašen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vijesti Radio Pule

Vijesti Radio Pule su na programu radnim danom u 10, 12, 13 i 17 sati, subotom i blagdanom u 10, 12 i 13, a nedjeljom u 10, 12 i 15 sati. Izvještavamo o aktualnostima iz Istarske županije, zemlje i svijeta, nakon čega slijedi vremensko izvješće i prognoza.

Poslušajte u Slušaonici