Hrvatski radio

Radio Pula

Predstavljen portal IstraLab

04.03.2014.

12:40

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je predstavljen novi web portal IstraLab koji na jednom mjestu predstavlja znanstvene i laboratorijske institucije u Istarskoj županiji te ih spaja s gospodarskim sektorom.

Prvi takav portal u Hrvatskoj omogućit će poduzetnicima i institucijama kvalitetniju i lakše dostupnu uslugu, a uz pomoć Istarske županije pokrenuli su ga Istarska razvoja agencija IDA i porečki Institut za poljoprivredu i turizam.

Novi web portal IstraLab sadržavat će sve podatke o postojećoj znanstveno-istraživačkoj infrastrukturi i njezinim potencijalima u Istri. Umreženošću i koordinacijom znanstveno-istraživačkih ustanova i laboratorija korisnici će lakše doći do željenih informacija, primjerice analize potrebne za njihov proizvod. 

Rad portala poduprle su mnoge institucije u Istri, među kojima su i rovinjski Centar za istraživanje mora Ruđer Bošković, Sveučilište Jurja Dorile u Puli, Politehnički studij, pulska Opća bolnica i županijska Gospodarska komora. Web adresa portala je istralab.istra-istria.hr.

Više poslušajte u tonskom prilogu u kojem govore istarski župan Valter Flego i diirektor IDE Boris Sabatti

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.