Hrvatski radio

Radio Pula

Predstavljen program 'Poduzetnički impuls'

24.02.2014.

13:52

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliko zanimanje iskazali su Istrani za Program poticanja poduzetništva i obrta 'Poduzetnički impuls 2014.' koji je danas predstavljen na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli.

Lani je iz tog programa istarskim poduzetnicima i obrtnicima dodijeljeno više od pet milijuna kuna, a ove je godine za cijelu Hrvatsku na raspolaganju 1,2 mlrd. kuna.

Više od 250 malih i srednjih poduzetnika iz javnog i privatnog sektora u Istri zainteresirano je za dobivanje bespovratnih sredstava koja se dodjeljuju putem programa poticaja Ministarstva poduzetništva i obrta. Nije posebno definiran iznos namijenjen Istranima jer će to ovisiti o proaktivnosti i kvaliteti projekata, kaže pomoćnica resornog ministra Zdenka Lončar ističući koje će se djelatnosti moći financirati.

Kriteriji po kojima će se novac dodjeljivati su pozitivno poslovanje u protekloj godini, kvalitetan projekt te slanje zahtjeva u predviđenom roku. Provjera zahtjeva se, kaže Lončar, obavlja u roku od 45 do 60 dana.

Dio projekata, poput primjerice učenja za poduzetništvo i obrte te inovacijski segment, sufinancirat će se sa 100 posto, dok će ostali dobiti 75 ili 50 posto potrebnih sredstava. Lončar kaže kako od Istre kao naše najrazvijenije regije očekuje da će namaknuti znatno više novca od prošlogodišnjih 5 milijuna kuna.

Više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.