Hrvatski radio

Radio Pula

Predstavljen projekt Revitas 2

03.02.2014.

15:03

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vodnjanu je predstavljen europski projekt Revitas 2, u kojem uz slovenske partnere sudjeluju i Istarska županija, županijska Turistička zajednica te gradovi Buzet i Vodnjan.

Projektom vrijednim više od 843 tisuće eura nastavit će se obnova istarskog zaleđa, tamošnjeg turizma i kulturne baštine.

Revitas 2 nastavak je projekta Revitas 1 kojemu je cilj zaustaviti propadanje istarskog zaleđa, a u idućem će se razdoblju ono još više revitalizirati u turističke svrhe. Planira se tako u Vodnjanu, koji je za projekt dobio 110 tisuća eura, urediti info punkt na tamošnjem trgu te popularizirati tradicijske proizvode.

U Buzetu, kojem je dodijeljeno 112 tisuća eura, uredit će se, kaže gradonačelnik Siniša Žulić, muzejske zbirke stare pekarnice i češljarnice te multimedijalni prostor.

Županijski odjel za kulturu utrošit će 167 tisuća eura na obnovu freski koje će kandidirati za uvrštenje na UNESCO-vu listu zaštićenih spomenika, ali i na uređenje Kuće fresaka u Draguću. 

Županijska Turistička zajednica, 126 tisuća kuna dobivenih u sklopu Revitasa 2 utrošit će, kaže Kristina Vojić Krajcar iz TZ-a, na izradu mobilne aplikacije koja će obuhvatiti svu kulturnu ponudu Poluotoka na pet stranih jezika, ali i izradu specijaliziranog weba za kulturu, a planira se izdati i fotomonografija Istre Renca Kosinožića.

Više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.