Hrvatski radio

Radio Pula

Preminuo Aleksandar Anzur

03.11.2014.

14:32

Autor: Nives Kalebić, Romeo Cusma

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon duge i teške bolesti sinoć je u 68. godini preminuo Aleksandar Anzur, inžinjer prometa i umirovljeni član uprave koncesionara istarskog ipsilona - Bina Istre.

Aleksandar Anzur rođen je 2. ožujka 1946. u Cerovlju. Kao inžinjer prometa radio je u brodogradilištu Uljaniku, ciglani Cerovlje te je potom bio upravitelj i šef tehničke jedinice Tunela Učka u sastavu Hrvatskih cesta. Velik doprinos dao je izgradnji tunela Učka, a posljednje godine radnog vijeka proveo je u Bina Istri gdje se zalagao za modernizaciju te obnovu ceste i objekata na istarskom ipsilonu.

Ostavio je dubok trag u istarskom sportu. Bio je dopredsjednik i član Izvršnog odbora Svjetske boćarske federacije. Kao izbornik 1993. vodio je Hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u boćanju u Saluzzu gdje Hrvatska postiže svoj dotada najveći uspjeh - Beaković osvaja zlato u preciznom izbijanju. Isto se ponavlja i 1994. godine na Europskom prvenstvu u Zagrebu. Aleksandar Anzur je dugogodišnjim radom, znanjem, umijećem, energijom i strašću približio boćanje ljudima svih dobi i profesija, te uvelike pridonio promicanju i boćarskom ugledu Pazina, Istre i Hrvatske u Europi i svijetu. Također, bio je dopisnik Radio Pule za sport.

Komemoracija će se održati sutra u podne u Spomen domu u Pazinu, a pogreb će biti također sutra na mjesnom groblju u Cerovlju u 15 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.