Hrvatski radio

Radio Pula

Prihvaćane žalbe na nepravilnosti u gradnji pulske bolnice

03.09.2014.

14:57

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave poništila je odluku Povjerenstva za odabir najboljeg ponuđača za izgradnju nove bolnice u Puli. Prihvaćene su, naime, žalbe ponuditelja Vianini Lavori iz Rima i Zagrebgradnje iz Zagreba, koji su se žalili na nepravilnosti u vezi s valjanosti licencije za gradnju, te pokretanja predstačajne nagodbe jednoga od podizvođača odabranog izvođača radova tvrtke Lavčević iz Splita.

Prema tumačenju koje smo dobili iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, sporna licencija bi mogla biti razlog odabira sljedećeg najboljeg ponuđača za izgradnju i dogradnju nove Opće bolnice Pula.

Ministar zdravlja Siniša Varga danas je u Varaždinu komentirao odluku komisije istučući kako je u Zakonu o javnoj nabavi nekoliko odredbi koje se mogu dvojako tumačiti.

Valerio Drandić, zamjenik predsjednice povjerenstva koje je odabralo izvođača radova, istaknuo je kako će oni i ovaj put sami potražiti tumačenja mjerodavnih tijela o pravovaljanosti licenci i možebitnih pokretanja predstečajnih nagodbi. Ujedno će zatražiti od ponuđača i nova bankovna jamstva jer su prijašnja istekla prije nekoliko dana.

Valerio Drandić i Irena Hrstić, sanacijska upraviteljica Opće bolnice Pula, vjeruju kako će sva otvorena pitanja riješiti do kraja mjeseca te da će u tom roku odabrati najpovoljnijeg izvođača.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.