Hrvatski radio

Radio Pula

Prikazan videospot 'Pokreni se'

14.02.2014.

12:41

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Multimedijalnom centru Luka u četvrtak je u organizaciji Udruge 'Probudi se', bivši Facebook humanitarci, premijerno prikazan prvi od triju videospotova za pjesmu 'Pokreni se', nastao u sklopu akcije 'Glazbom protiv siromaštva'.

U videospotu sudjeluju mnogi istarski glazbenici, a dijelom je sniman i u studiju Radio Pule. Među izvođačima bila je i Nataša Petrić Tasha, i sama angažirana u udruzi 'Probudi se', koja je rekla: U ovaj projekt humanitarnog predznaka uključili su se stvarno svi glazbenici na razini cijele Hrvatske, ali pošto je sve krenulo iz naše Istre, voljela bih istaknuti da su glazbenici svih žanrova bili stvarno voljni sudjelovati u jednom ovakvom velikom projektu za solidarnost, za jednu ruku više onima koji ne mogu to sami. Svi su prihvatili, od zabavnog žanra do popa, urbane glazbe, alternative, tako da bih i ovim putem zahvalila svima koji su dali svoj glas glazbom protiv siromaštva jer kao što i pjesma kaže - zajedno možemo sve.

Udruga 'Probudi se' u protekle je tri godine u sedam hrvatskih gradova pomogla više od 300 obitelji, 300 djece i donirala oko 35 tona hrane. Prije najnovijeg projekta, Udruga je pulskom prihvatilištu za beskućnike donirala hladnjak.

Predsjednik udruge Damir Bošnjak kaže: Dosad smo radili tri godine u cijeloj Hrvatskoj i nekako iz naših osobnih iskustava smatramo da je ta kategorija ljudi, uz korisnike pučkih kuhinja i osoba s najvećim stupnjem invaliditeta, najpogođenija u Hrvatskoj. Stoga smo se odlučili ovaj put posvetiti toj kategoriji ljudi.

Pjesma 'Pokreni se' snimana je u tri različita glazbena aranžmana s tri različita video uratka; verzija s 30-ak izvođača iz Istre, nacionalna verzija s poznatim izvođačima hrvatske glazbene scene i operna verzija.

Inače, u Istri ima 30-ak beskućnika, a u županijskom prihvatilištu koje je otvoreno prošle godine smješteno je njih 10 koji ondje imaju osigurana tri obroka i mogu boraviti 24 sata. Ostali čekaju na red za prihvatilište koje su otvorili zajednički Istarska županija, Grad Pula i Crveni križ koji brine o tim ljudima, organizira im život i pomaže riješiti njihove privatne probleme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.