Hrvatski radio

Radio Pula

'Proljeće u Šijanskoj šumi' u znaku sporta

06.04.2014.

10:58

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nedjelju, 6. travnja u sklopu 'Proljeća u Šijanskoj šumi' obilježit će se Svjetski dan sporta posvećen promicanju vrijednosti sporta i poticanju građana na sportske aktivnosti.

Nedjeljni program počet će u 15 sati s članovima Tai-chi kluba Pula, dok će Judo klub 'Istarski borac' održati pokazni trening za djecu početnike, a moći će se aktivno uključiti u vježbanje i prisutni mališani.

Društvo sportske rekreacije Uljanik postavit će igralište za badminton i omogućiti svima da zaigraju tu zabavnu igru, a Odbojkaški klub Centurion će predstaviti odbojkaški trening na travi i vještine s loptom.

Udruga Spartana će na središnoj poljani prezentirati vježbe s tradicionalnim ruskim utegom-girjom (kettlebellom). Klub rekreativaca u prirodi Pula posvetit će program predškolskoj djeci i uz šetnju i slobodne aktivnosti animirati male sportaše. I na kraju velikog sportskog dana Wellfit klub Pula obogatit će manifestaciju fitness programom.

Konjički klub Paradiž Pula omogućit će jahanje i druženje s konjima. Klub belgijskih ovčara Istrijan demonstrirat će dresuru pasa 'Running Wild Teama'.

Astronomsko društvo Istra - zvjezdarnica Monte Zaro organizira promatranje neba teleskopom te stručno predavanje o Suncu i njegovim promjenama.

Novo u projektu 'Proljeća u Šijanskoj šumi' je foto natječaj na koji se mogu prijaviti svi koji promatraju ili sudjeluju u programima manifestacije te fotoaparatom ovjekovječe zanimljive trenutke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.