Hrvatski radio

Radio Pula

Proširenju ceste od rotora u pulskoj Šijani do Stancije Peličeti do sredine prosinca

16.09.2014.

18:06

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Loše vrijeme i učestale kiše usporili su radove na proširenju ceste od rotora u pulskoj Šijani do Stancije Peličeti. Završetak ceste s četiri traka, na jednom od najvažnijih ulaza u grad, tako kasni, no u Hrvatskim cestama uvjeravaju da će radovi biti dovršeni do sredine prosinca ove godine.

Obilne oborine uzrokovale su poteškoće pri izvođenju radova na dupliranju ceste od kružnog toka u Šijani do Stancije Peličeti, a puštanje u promet novog južnog kolnika ovisit će o vremenskim uvjetima. No u Hrvatskim cestama ipak očekuju kako će to biti za mjesec dana.

Ivana Bassani iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta kaže kako se trenutačno izvode radovi na oborinskoj odvodnji, izmještaju instalacije, izrađuje kolnička konstrukcija te polaže rubnjak glavne trase.

Dva rotora kod Stancije Peličeti i kod skretanja za Mercator u cijelosti će biti završeni u sklopu druge faze rekonstrukcije sjevernog kolnika, odnosno kada svi radovi na prometnici budu izvedeni.

Podsjetimo, investicija koju financiraju Hrvatske ceste vrijedna je 28 i pol milijuna kuna, a cilj je novu četverotračnu dionicu potom produžiti do pulske Zračne luke.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.