Hrvatski radio

Radio Pula

Prosvjedni skup za Muzil

07.05.2014.

14:43

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građanska inicijativa za Muzil 'Volim Pulu' pozvala je građane na prosvjedni skup koji će se ispred Komunalne palače održati u četvrtak u 16 i 30, uoči sjednice Gradskoga vijeća na kojoj će se glasovati o Generalnom urbanističkom planu.

Ministar Lorencin o prenamjeni Muzila

Njime se, kako kažu, omogućava privatizacija i prodaja Muzila. Građane pozivaju da se odazovu u što većem broju i time gradskoj vlasti pokažu da nema njihovu potporu pa tako ni pravo donositi plan s kojim se ne slaže više od 5.000 Puljana, rekla je, uz ostalo, u ime Inicijative Dušica Radojčić.

'Nakon što je odbijeno 1.500 primjedibi za vrijeme javne rasprave, nakon što su odbijene sve primjedbe struke, nakon što smo kao Inicijativa 'Volim Pulu' na štandovima prikupili još 3.500 potpisa podrške protivljenju takvog plana za Muzil, gradska vlast se jedino ne da, oni su autokrati i misle da su dobivši na izborima dobili mogućnost da u naše ime čine što ih je volja.

Tragično je da u Puli svaki investitor može mijenjati svaki prostoni plan kako ga je volja, dok lokalna zajednica bez obzira na masovnost ili agrumentiranost to nikad ne može. Nije nam preostalo ništa drugo nego da prosvjedom kažemo što mislimo o takvom vladanju Pulom.' Istaknula je Dušica Radojčić.

Pulski aktivisti ne odustaju od Muzila

Poslušajte izjavu Dušice Radojčić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.