Hrvatski radio

Radio Pula

Provjera javnih nabava u bolnicama

24.08.2014.

15:22

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je ministar zdravlja Siniša Varga zatražio da se poništi postupak nabave novoga radiološkog uređaja za bjelovarsku bolnicu, kontrola javne nabave u bolnicama se nastavlja.

Svi su natječaji bili otvoreni tijekom mandata bivšega ministra Rajka Ostojića, a sada se sumnja da su zapravo bili prilagođeni kako bi se pogodovalo određenim proizvođačima.

Varga provodi reviziju 'Ostojićevih' natječaja

U pulskoj su bolnici prije tri dana otvorene ponude za nabavu MSCT uređaja, a jučer je Ministarstvu, jer je to zatražilo, poslana natječajna dokumentacija. Prema pisanju medija, pogodovalo se navodno tvrtki Siemens.

Sanacijska upraviteljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić odbacila je bilo kakvu vezu s namještanjem natječaja, ali je priznala da je jučer bila na razgovoru u Ministarstvu zdravlja i da bolnica mora 'dostaviti podlogu natječaja za nabavu MSCT uređaja, koju će komisija Ministarstva zdravstva revidirati'. Dodala je kako je postupak nabave poništen još početkom mjeseca, a da o nabavi odlučuje Ministarstvo. 

Poslušajte izjave upraviteljice pulske Opće bolnice Irene Hrstić, zatim upravitelja šibenske bolnice Ante Županovića i na kraju je izjava Pave Kostopeča iz Udruge bolničkih liječnika koji već dugo upozoravaju na problem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.