Hrvatski radio

Radio Pula

Prvi kolovoški vikend trebao bi nadoknaditi turističke minuse

02.08.2014.

14:33

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi kolovoški vikend u Istri protječe u znaku pojačanog dolaska stranih turista. Na Poluotok u većem broju stižu Nijemci kod kojih počinju školski praznici, ali i Talijani gdje uskoro kreće popularni Ferragosto.

Prema sadašnjim najavama, mnogi će Talijani na Jadranu provesti svoje godišnje odmore i moglo bi ih biti više nego lani.

Istarski turistički minusi iz srpnja trebali bi se nadoknaditi ovih dana kada na Poluotok stiže veći broj Nijemaca, posebno iz Bavarske i Baden Württemberga gdje počinju školski praznici. Očekuje se da će tijekom kolovoza na Jadran samo iz Bavarske stići 250 tisuća gostiju i bit će to najveći ovosezonski dolazak Nijemaca.

Optimizam budi i najavljeni veći dolazak Talijana, a oni su prema riječima ministra turizma Darka Lorencina, ugodno iznenadili već u prvoj polovici godine. To bi mogla biti naznaka i dobre posjećenosti Talijana u kolovozu.

Direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu Dario Matošević ističe kako je zanimanje Talijana za Jadran veliko, no kriza u toj zemlji još je traje i to mijenja navike putovanja.

Talijana je ove godine i u Istri bilo znatno više nego lani., kaže direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Ako je suditi prema sadašnjem optimizmu, turistički kolovoz bi zahvaljujući Nijemcima i Talijanima napokon mogao donijeti pozitivne brojke.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.