Hrvatski radio

Radio Pula

Pula dobila gradsku organizaciju stranke ORaH

22.03.2014.

09:31

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je osnovana gradska organizacije stranke ORaH - Održivog razvoja Hrvatske. Na osnivanju je bila i predsjednica te stranke Mirela Holy koja je prisutnima u Domu hrvatskih branitelja najavila za što se između ostalog ta mlada stranka namjerava zauzimati.

Orah se želi zauzimati za javni interes jer nažalost politika u Hrvatskoj nije u javnom interesu već u interesu određenih lobija i stranaka rekla je Mirela Holy. Istaknula je potrebu za reformiranjem javne uprave u sustav koji će biti u službi građana i transparentan servis koji se temelji na jednakim uslugama svima u točno zadanim rokovima i po točnoj proceduri.


" Trebamo imati političku volju da se tako nešto promijeni. Orah u tom smislu treba vršiti određeni pritisak na one stranke koje su u strukturi vlasti da se pokrenu u tom pravcu i ukoliko se u tom pravcu počnu stvari događati to će biti u interesu svih građana a stranka se treba zalagati ne isključivo za svoj stranački interes nego za sve građane i građanke u RH." 

Povjerenica pulske organizacije Oraha Dragica Pršo pozvala je sve zainteresirane puljane da im se pridruže jer su Puli potrebni nove ideje i novi ljudi za boljitak grada, Inače Pula je 12. gradska organizacija Oraha, do ljeta će se formirati gradske organizacije u svim županijskim središtima a nakon toga slijedi osnivanje regionalnih organizacija te u listopadu unutarstranački izbori po princiju jedan član jedan glas. Nakon Pule najavljeno je organiziranje gradskih organizacija u Umagu Labinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.