Hrvatski radio

Radio Pula

Pula ponovno poplavila

20.09.2014.

15:01

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jako nevrijeme s obilnom kišom, koje je jutros zahvatilo veći dio istarskog poluotoka, najviše je problema stvorilo u Puli i Poreču.

U kratkom vremenu poplavljene su prometnice, poslovni i stambeni prostori, pa su vatrogasci u Puli imali pune ruke posla.

Veća količina vode nakupila se na cesti ispred pulske Robne kuće, na Portarati, ali i u naselju Veruda na Trgu kralja Tomislava gdje je i nekoliko vozila bilo pod vodom, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac; izjavu možete poslušati u nastavku.

Iz Grada Pule nešto nakon 15 sati stiglo je priopćenje; donosimo ga u nastavku.

"Nakon jutrošnjeg nevremena koje je zahvatilo Pulu popraćenog obilnim oborinama stanje na terenu se gotovo u potpunosti normaliziralo i voda se gotovo povukla sa svih ugroženih mjesta. Napominjemo, da je prema posljednjim podacima dobivenim iz županijskog centra 112 danas u Puli tokom jutra i to u vrlo kratkom roku palo čak 52 litre kiše po četvornom metru.

Interventne ekipe od ranog jutra su na terenu te podižu kanalizacijske poklopce i slivne rešetke radi bržeg otjecanja vode. Obilna kiša stvorila je velike bujice koje su nosile velike nanose zemlje, lišća, šljunka u čije se čišćenje odmah po prestanku oborina uključila i jedinice Čistoće. Zahvaljujući tome, već sada možemo reći da je situacija u Puli pod kontrolom te da su ekipe još samo mjestimično na terenu gdje provode čišćenje.

Također apeliramo na građane da zbog nestabilne prognoze koja se očekuje na našem području tokom cijelog vikenda budu i dalje na oprezu te da se pridržavaju mjera koje savjetuje Stožer zaštite i spašavanja Grada Pule."

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.