Hrvatski radio

Radio Pula

Pula: Riva će biti dvosmjerna

28.04.2014.

15:25

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premda još nije poznato kako su se građani izjasnili o prometovanju pulskom Rivom, gradonačelnik Boris Miletić danas je potvrdio da će se tom najprometnijom cestom voziti u oba smjera i to prije turističke sezone.

Kaže kako se prema sadašnjim saznanjima, većina Puljana izjasnila o vožnji rivom u oba smjera pa je, podsjetimo, već naručena izrada takvoga projekta. 

Na e-konzultacijama, kojima je Grad Pula omogućio građanima da se izjasne o prometovanju Rivom, očitovalo se nešto više od 1.500 Puljana. Podsjetimo mogli su birati između dvosmjernog prometa, jednosmjernog u smjeru od semafora do Pošte ili od Bulevara prema zgradi Lučke kapetanije, a dana je i mogućnost da riva bude posve zatvorena za promet.

Većina Puljana želi dvosmjernu rivu

Iako se prema sadašnjim saznanjima dosta građana izjasnilo da Riva bude šetnica, gradonačelnik Boris Miletić potvrđuje kako je većina ipak za vraćanje prometa na nekadašnji dvosmjerni režim.

Do kraja tjedna znat će se točan broj i kako su se Puljani izjasnili, a uskoro bi trebalo biti izrađeno i novo prometno rješenje. Trebat će se, uz ostalo, mijenjati horizontalna i vertikalna prometna signalizacija. Gradonačelnik potvrđuje kako će projekt i uvođenje dvosmjerne prometne regulacije biti gotovi do ove turističke sezone. 

Pitanje je ipak, kaže gradonačelnik Miletić, kakvu Pulu žele Puljani jer će se, ističe, nakon dovršetka obalnog kolektora stvoriti preduvjeti da se grad više okrene moru te uredi šetnica uz Rivu, a tada ćemo, zaključuje, trebati zajedno sjesti i odlučiti o budućnosti razvoja grada.

Poslušajte više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.