Hrvatski radio

Radio Pula

Pula: Sa sjednice Gradskog vijeća

26.02.2014.

15:12

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najviše polemike na sinoćnjoj sjednici pulskoga Gradskog vijeća izazvalo je prihvaćanje predstečajnih nagodbi za tvrtke Magma i Institut IGH. Bilo je, uz ostalo, riječi i o naknadama vijećnika.

Predsjednik Robert Cvek sjednicu je počeo odgovorom gradskom HDZ-u koji je na nedavnoj konferenciji za novinare tražio da se vijećnicima ukinu naknade od 700 kuna. Rekao je kako su njihove čak 100 do 200 posto manje nego naknade njihovih kolega u gradovima sa sličnim brojem stanovnika. Vijećnici imaju pravo odreći se naknade ili je donirati u dobrotvorne svrhe, ali ukidanja neće biti, zaključio je Cvek.

Najviše polemike izazvale su one o prihvaćanju predstečajnih nagodbi za tvrtke Magma i Institut IGH. Iako sadašnja vlast tvrdi da su tako spašena mnoga radna mjesta, neki oporbeni vijećnici isticali su da se Grad ne bi trebao baviti gospodarenjem nekretninama, ali i da je ulazak u vlasničku strukturu kroz predstečajnu nagodbu bolje rješenje od otpisa cjelokupnog duga.

Pulski vijećnici potvrdili su sinoć Jasnu Jaklin Majetić za predsjednicu Upravnog vijeća Pula film festivala, Brunu Krajcara za predsjednika Upravnog vijeća Gradske knjižnice, a Gordanu Jeromela Kaić za ravnateljicu Istarskog narodnog kazališta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.