Hrvatski radio

Radio Pula

07:18 / 13.07.2014.

Autor: Nives Kalebić

Pula: Uspješan spoj turizma i kulture

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je Pula u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila izvrsne turističke rezultate s čak 21 posto više dolazaka nego lani, rekordan posjet ostvaren je i u Areni.

Od početka godine amfiteatar je razgledalo 117 tisuća posjetitelja, a s obzirom na to da raste i zanimanje za popularne gladijatorske igre koje se ondje održavaju, može se reći kako su se u Puli uspješno spojili kultura i turizam.

Arenu posjetilo 7% više turista
Predsezona je u značajnom plusu

Pulska turistička ponuda nezamisliva bi bila da se u nju ne uvrsti bogata povijest tri tisuće godina starog grada. Gradske znamenitosti glavno su zanimanje stranih turista pa i ne čudi 7 posto veća posjećenost Arene nego lani. No samo spomenici nisu dovoljni u kreiranju turističke ponude, stoga su u Areni i osmišljene gladijatorske igre, kaže ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Veliko je zanimanje i za Augustov hram koji je lani razgledalo čak 27 tisuća turista, a ove bi sezone goste trebale privući i zanimljive izložbe u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca te u novoj galeriji u Cararinoj 8. Da se uistinu uspješno spojio turizam i kultura u Puli, ističe i direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj.

Zajednički su izrađeni promidžbeni materijali o gradu, zajedničkim su radom kvalitetno predstavljeni i pulski spomenici, a drevne gradske trgove svaki dan oživljuju i mnoge manifestacije, zaključila je Cinkopan Korotaj.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.