Hrvatski radio

Radio Pula

Pulski vijećnici odlučuju o Muzilu

08.05.2014.

14:43

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Komunalnoj palači u 17 sati počet će sjednica Gradskoga vijeća. Vrhunac rasprave očekuje se oko 3. točke dnevnoga reda o izglasavanju izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana grada Pule.

Među 12 točaka dnevnog reda najviše će polemike i suprotstavljenih mišljenja biti na početku sjednice koji je rezerviran za vijećnička pitanja. 

Dok od 16 sati i 30 minuta Građanska inicijativa za Muzil 'Volim Pulu' bude prosvjedovala ispred Komunalne palače, vijećnici će imati još vremena odlučiti hoće li poslušati glas naroda ili će se držati stranačke stege kada budu odlučivali o sudbini nekadašnje vojne zone na Muzilu.

Prosvjedni skup za Muzil

U Puli svaki investitor može promijeniti plan, a lokalna zajednica bez obzira na masovnost ili utemeljenost argumenata to jednostavno ne može nikada. Takav način prostornog planiranja izgubio je svaki smisao a vlast legitimitet za donošenje takvog plana, i zato pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže u četvrtak, 8. svibnja na Forumu na prosvjednom skupu u 16.30 kako bismo brojem i glasom pokazali vlasti da nemaju potporu ni pravo donositi takav plan. Poručujemo im, među ostalim, kako je glas za izmjene plana - glas za vlastitu smjenu te da mandat sigurno nisu dobili za ignoriranje nego za provođenje volje građana. Kaže u ime građana Dušica Radojčić.

Pulski SDP podupire razvoj i uređenje Muzila, ali na postupan i održiv način. DA mini golfu, ali NE i golfu s 18 rupa na 72 hektara, NE golf kući na utvrdi Muzil, ali DA prostoru društvene namjene, NE podzemnim garažama, NE zatvorenom turističkom resortu, NE koncesiji na 99 godina. Odlučno NE 2.500 postelja i posebno NE ovakvim izmjenama i dopunama prostornog plana i GUP-a grada Pule. Istaknuo je u ime oporbe SDP-ovac Danijel Ferić.

Osim o Muzilu, pulski će vijećnici vjerojatno rutinski odraditi ostale točke dnevnog reda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.