Hrvatski radio

Radio Pula

Radnici Mirne mogući strateški partneri

04.03.2014.

13:45

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na jučerašnjem zboru radnika rovinjske Mirne odlučeno je da će se i 254 radnika uz potporu sindikata žaliti na rješenje o obustavi postupka predstečajne nagodbe. To će učiniti i uprava. Radnici Mirne odlučili su i da će, prihvati li Ministarstvo financija njihovu žalbu, u novu nagodbu ući kao strateški partneri.

'Mirna Rovinj' ide u stečaj - zašto?

Tvrtka Geneza koja upravlja kriznim menadžmentom Mirne osnovala je tvrtku Mirna Rovinj d.o.o. koju će darovati radnicima Mirne. Oni su na to pristali i uskoro će postati njezini vlasnici. Tako će se, bude li Ministarstvo prihvatilo žalbu radnika i uprave, na novom ročištu radnici pojaviti kao strateški partneri. Time će zaživjeti toliko zagovarano radničko dioničarstvo.

Predsjednica uprave Geneze kazneno prijavila Linića

Mi ćemo u predstečajnoj nagodbi zauzeti poziciju geneze, dakle, tvrtke koja se javila kao strateški partner u predstečajnoj nagodbi koja je, nažalost, neslavno završila i sve njezine pozicije i jamstva će nam kroz ovu tvrtku Mirna Rovinj d.o.o biti dani, istaknuo je sindikalni povjerenik u Mirni Rovinj Evelino Marić.

Mirna ide u stečaj - sindikati i uprava najavljuju borbu 

Radnici, koji u stečaju vide i gašenje proizvodnje, vjeruju da ministar Linić u njih - kao strateške partnere - ima povjerenja. Poručuju da oni najbolje znaju kako održati proizvodnju već dvije godine vrlo uspješnu te kako namiriti dugovanja tvrtke.

Molim gospodina Linića da nam pomogne. U protivnom smo gotovi. 35 godina dišemo. Uvjeren sam da ćemo s tom logikom što idemo u radničko dioničarstvo sigurno uspjeti, rekao je Abedin Ramadani.

Linić: Predstečajne nagodbe nisu kriminalne radnje!

Sve su oči radnika Mirne uprte u ministra Slavka Linića, o kojemu, smatraju, ovisi sudbina naše uspješne tvornice za preradu ribe i egzistencija 254 obitelji. Nadaju se da Mirna, ipak,  neće otići u stečaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.