Hrvatski radio

Radio Pula

Radnici 'Novog lista' optužuju Faggiana

27.03.2014.

14:46

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Današnjom objavom otvorenog pisma radnika 'Novog lista' u kojem teško optužuju vlasnika i člana uprave Alberta Faggiana te druga dva člana Uprave: Slavena Žmaka i Gordana Kneževića za sadašnje teško stanje i neisplatu plaća, nastavlja se jučerašnja priča o njihovom sada već otvorenom nezadovoljstvu.

Zbog lošeg upravljanja tvrtkom Uprave, 'Novi list' je doveden u situaciju da ne može radnicima isplatiti plaće, a nedostaje sredstava i za repromaterijal što bi za posljedicu moglo imati zaustavljanje tiskanja novina, rezolutni su zaposlenici 'Novog lista'.

Zbog duga ugroženo tiskanje 'Glasa Istre'

Gordan Knežević, predsjednik uprave 'Novog lista' ističe kako su na zajedničkom sastanku Uprave i sindikata odlučili da se 'Glasu Istre' i 'Zadarskom listu' da jedan kraći rok za uplatu određenog iznosa novaca kako bi mogli nastaviti s tiskanjem novina.

'Novi list' danas uz znatne napore uspije prodati dvadeset tisuća primjeraka novina dnevno, istaknuo je Knežević koji drži kako je potrebno i osmisliti drugačiji pristup tržištu. Kao uprava usuglasili smo se oko izrade kratkoročnog plana izvlačenja tvrtke iz financijskih problema, rekao je Knežević koji je za sljedeći tjedan sazvao sjednicu Nadzornog odbora 'Novog lista' na kojem bi trebali utvrditi činjenice i napravili strategija izlaska iz trenutačne krize.

'Novi list mora opstati!'
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ističe da mu je stalo do novina koje je utemeljio još Fran Supilo i koje su simbol Rijeke i cijeloga Primorja.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK