Hrvatski radio

Radio Pula

13:16 / 02.06.2014.

Autor: Džana Banić

Rasprodajom Arenine odjeće do minimalca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri tjedna od pokretanje stečaja, u preostalim trgovinama pulske Arene počela je rasprodaja zadnjih komada odjeće ove nekoć uspješne modne kuće. Novcem od prodaje bit će isplaćen minimalac za 60-ak radnika kojima teče otkazni rok.

Zlatnog doba Arene, koja je imala mrežu trgovina na cijelom prostoru bivše države, radila za ugledne svjetske dizajnere i izvozila na zahtjevna inozemna tržišta, radnici se još dobro sjećaju. Pogled u budućnost ih plaši jer tamo ih čeka burza i neizvjesnost nakon tridesetak godina provedenih u tvornici trikotaže.

Radnici Arena u iščekivanju stečaja štrajkaju

Izmučeni, mjesecima bez plaća i u otkaznom roku, rade ono što najbolje znaju - kvalitetnu odjeću. Puljani to cijene pa je u jedinoj preostaloj trgovini u gradu od jutra velika gužva. Preostalih devet trgovina diljem zemlje bit će otvoreno dok radnici u pogonu ne dovrše sav preostali posao. Bit će to i kraj agonije za radnike Arene koja je počela prije dvije godine i tijekom koje mjesecima nisu primali plaće, izgubili su ušteđevinu u zajedničkom fondu, a dionice za koje su otplaćivali kredite više ne vrijede ni lipe.

Pogledajte videoprilog!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.