Hrvatski radio

Radio Pula

Reakcije na cijenu najma za europarlamentarca Jakovčića

27.10.2014.

10:40

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nastavlja se prozivanje oko cijene najma prostorija ureda europarlamentarca Ivana Jakovčića.

Grad Pula reagirao je na nedavne prozivke pulskog SDP-a o iznajmljivanju prostora europarlamentarcu Ivanu Jakovčiću. Podsjetimo, SDP-ovci smatraju da je cijena prostora od 2 eura po metru četvornome i to u središtu grada - preniska te da će Grad u sljedećih 5 godina biti oštećen za pola milijuna kuna. U SDP-u su istaknuli kako je ta cijena 6 puta niža od one koju je plaćao bivši parlamentarac Marino Baldini.

Na SDP-ove optužbe reagirao je pročelnik Gradskog ureda Aleksandar Matić. On  kaže da Grad Pula poslovne prostore namijenjene političkim strankama i manjinama, pa tako i gradskom SDP-u, iznajmljuje za 15 kuna po metru četvornom. Da je bivši parlamentarac Marino Baldini od Grada zatražio prostor i on bi ga dobio po toj cijeni, ističe Matić. 

Na odgovor Grada reagirao je i Damir Kajin rekavši da je to obrazloženje uvredljivo jer je Jakovčić za taj iznos mogao biti smješten u Rojc, a ne u elitni i bivši prostor Hypo banke u centru grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.