Hrvatski radio

Radio Pula

Rezime sezone u pulskoj Zračnoj luci

03.11.2014.

12:47

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sezona letenja u pulskoj Zračnoj luci službeno završava ovih dana, ali je već poznato da se nisu ispunila očekivanja o povećanju broja putnika od deset posto u odnosu prema lani.

Potvrdio je to i direktor Zračne luke Svemir Radmilo koji kaže da unatoč izvrsnom srpnju, kada je zabilježen najveći broj putnika u posljednjih 18 godina, ostatak turističke sezone nije protekao u skladu s očekivanim. No, ipak tvrdi kako sezona nije podbacila.

Pulska Zračna luka ove je godine, nakon Splita, ostvarila drugi najveći rast od svih zračnih luka u Hrvatskoj i bilježi porast prometa od 7 posto, no unatoč tomu ipak se nisu obistinila očekivanja o povećanju broja putnika. Samo s ruskog, bjeloruskog i ukrajinskog tržišta, zbog stanja u tim zemljama, ove je godine stiglo 30 tisuća putnika manje, a uz lanjski manjak od 60 tisuća brojke su prevelike, kaže direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo. 

Ove su godine uvedene i nove linije, produženi su i neki letovi te uvedeni veći zrakoplovi, no to ipak nije uspjelo povećati broj putnika na više od 400 tisuća. Za to će se, kaže Radmilo, trebati pričekati iduća godina, kada će biti još novih linija.

Inače u pulskoj Zračnoj luci već se dulje radi i na obnovi infrastrukture. Počela je gradnja biopročistača otpadnih voda, ovaj tjedan kreće i proširenje duty free shopa, u postupku je dobivanje građevinske dozvole za prilagodbu odlaznog dijela terminala šengenskom režimu prometa, a planira se ove zime urediti i okoliš, zaključio je Svemir Radmilo.

Više poslušajte u tonskom prilogu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.