Hrvatski radio

Radio Pula

15:39 / 18.07.2014.

Autor: Elvira Tripović

Rovinj: Dogradnjom vrtića do dovoljno mjesta za sve

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U rovinjskim dječjim vrtićima Neven i Naridola i ove je godine na listama čekanja ostalo pedesetak djece. Zato se u Rovinju željno očekuje završetak dogradnje predškolske ustanove u naselju Valbruni.

Bila je to i tema današnje konferencije za novinstvo u rovinjskoj gradskoj upravi. Dugogodišnji manjak smještajnih kapaciteta u rovinjskim vrtićima ublažen je prošlogodišnjim uređenjem odjeljenja u naselju Lamanova, a potpuno riješen, barem za neko vrijeme, dogradnjom spomenutog vrtića u Valbruni.

Nakon nedavnog natječaja ostalo je pedesetak djece na listama čekanja i to većinom najmlađih kojima treba smještaj u jaslicama. S veseljem čekamo dovršetak radova, rekla je ravnateljica vrtića Neven Sandra Orbanić

Dogradnja vrtića počela je u veljači, teče prema planu i bit će dovršena u veljači iduće godine, izvijestio je rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza. Istaknuo je kako će problem smještaja djece u predškolske ustanove u Rovinju biti riješen za pet do deset godina. Inače, roditelji u Rovinju plaćaju od 500 do 700 kuna za boravak djeteta u vrtićima, što je tridesetak posto ekonomske cijene. Ostatak se pokriva iz gradskog proračuna.