Hrvatski radio

Radio Pula

Rovinj ovih dana bilježi tri milijuna noćenja

09.09.2014.

14:42

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rovinj će za koji dan zabilježiti tri milijuna noćenja i tako peti put ostvariti hrvatski turistički rekord. Slijede ga Dubrovnik, Poreč, Medulin i Mali Lošinj koji su također premašili dva milijuna noćenja, a poseban uspjeh ovih dana bilježi istarski Novigrad.

Premda rovinjski turizam s najbrojnijim smještajnim kapacitetima u kampovima uvelike ovisi o vremenskim prilikama, tijekom ovogodišnjeg kišovitog ljeta ipak bilježi izvrsne rezultate.

Jedini je turistički grad na Jadranu koji je ostvario više od milijun noćenja tijekom nestabilnog kolovoza a tri milijuna noćenja gotovo su obveza već petu godinu. Lani je to bilo 21.rujna. Dva i pol milijuna noćenja premašena su, kaže direktorica rovinjske turističke zajednice Odete Sapač.

Na našem Jadranu i Dubrovnik obara rekorde pa je po rezultatima odmah iza Rovinja, na drugom mjestu koje je preuzeo od Poreča. Split je oborio svoje vlastite rekorde a prometom u zračnoj luci i Hrvatske.

A u Istri, skromniji ali ipak rekord bilježi i Novigrad. S ostvarenih milijun noćenja Novigrad već pet godina uzima sve veći dio turističkog kolača, ističe direktorica novigradske turističke zajednice Vesna Ferenac.

Turistički zaposlenici dobre rezultate očekuju i tijekom rujna i listopada. A za to se, kako i valja sve manje oslanjaju na vremenske prilike a više na učinkovitije predstavljanje turističke ponude koja ne znači samo sunce i more.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.