Hrvatski radio

Radio Pula

Rovinjska noć u znaku 'Parnog valjka' i Gabrielle

23.08.2014.

06:32

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rovinj jedan od istarskih najturističkijih gradova i ove sezone bilježi dobru posjećenost. Nedavno je u tom gradu ostvareno dva milijuna noćenja, a do kraja rujna ta bi se brojka mogla povećati na tri milijuna.

Rovinj je i ove sezone bogat manifestacijama, a kruna njih bit će večerašnja fešta turizma - Rovinjska noć.

Rovinj bi i ove turističke sezone mogao biti rekorder u Istri po broju ostvarenih noćenja. Dobre kolovoške turističke brojke daju nadu da će mnogo gostiju u tom gradu biti i do konca ovoga mjeseca, ali i u posezonskom rujnu. A manifestacija posebno pripremljenih za turiste neće manjkati.

Večeras, prve večeri Rovinjske noći, ili kako Rovinjci kažu fešte turizma, posjetitelji će od 19 sati moći uživati u porinuću rovinjske batane u more, mimohodu limene glazbe i mažoretkinja te nastupima lokalnih grupa na glavnom gradskom Trgu i Trgu Rivijera. Gosti večeri bit će grupa Parni valjak, a oko ponoći održat će se tradicionalni vatromet.

Program rovinjske noći nastavlja se u nedjelju s mnogim koncertima, a glavna zvijezda nedjeljne večeri bit će poznata britanska pjevačica Louisa Gabrielle Bobb.

Nakon rovinjske noći turističke manifestacije u Rovinju se nastavljaju. Uz mnogobrojne izložbe, večeri ribarske tradicije, povorke batana prva polovica rujna rezervirana je za brojne sportske, kulturne i zabavne programe koji će se održati u povodu blagdana Svete Eufemije i Dana grada Rovinja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.