Hrvatski radio

Radio Pula

Rovinjska oporba oštro o turističkim rezultatima

01.08.2014.

13:19

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička sezona u Rovinju bilježi rezultate jednake prošlogodišnjima. Rečeno je, uz ostalo, na sinoćnjoj sjednici gradskog vijeća na kojoj je stanje u turizmu bilo predmet kritika oporbenih vijećnika. Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Radovi na cesti i novom kružnom toku na sjevernom ulazu u Rovinj završeni su izvijestila je sa zadovoljstvom resorna pročelnica Biserka Matacin odgovarajući na jedno od niza vijećničkih pitanja te naglasila kako se promet i dalje odvija pod gradilišnim uvjetima jer će tehnički prijem dionice državne ceste između Rovinja i Rovinjskoga sela uslijediti u rujnu.

Zbog završetka radova koji su uvelike otežavali promet tijekom prvog dijela ove turističke sezone, laknulo je svima. A i turistička sezona bila temom pitanja i kritike. Uz ponovljene primjedbe o kvaliteti zabave koja se turistima nudi u Rovinju, nezavisni vijećnik Filip Šoštarić kritizirao je i stanje u turizmu grada općenito.

Nešto ne valja u strategiji, ne možemo manjak turista pravdati samo lošim vremenskim prilikama. U gradskoj upravi negiraju nedostatak zabave a i pokazatelji govore da stojimo dobro. Kao i lani u ovo vrijeme, rekla je resorna pročelnica Martina Hek. Premda je 15 posto manje turista u kampovima, imamo 1,5 milijun ostvarenih noćenja i 256 tisuća dolazaka do kraja srpnja.

Ovogodišnje nagrade grada zaslužnim pojedincima i ustanovama bile su predmetom propitivanja pa je tako SDP-ova vijećnica Eda Kalčić zatražila pojašnjenje kriterija pri odlučivanju o dodjeli, primjerice medalje grada Gergiu Pelizzariju. Inače,glavna nagrada, Plaketa Grada ove će godine pripasti Adris grupi.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.