Hrvatski radio

Radio Pula

Savjetovalište Sigurne kuće Istra u novim prostorijama

15.05.2014.

14:30

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvorenjem savjetovališta u novim prostorijama, Sigurna kuća Istra obilježila je Međunarodni dan obitelji. Prostor je u Koparskoj ulici ustupio Grad Pula, a uređen je donacijama.

Novi prostor savjetovališta omogućit će žrtvama obiteljskog nasilja, koje se jave Sigurnoj kući, diskreciju, privatnost i mir. Usluge psihološke, socijalne, pravne ali i ljudske podrške, žrtvama su do sada pružane u uredu u kojem su se održavale i druge aktivnosti, ističe koordinatorica Sigurne kuće Jadranka Černjul.

Porast nasilja nad ženama

Godišnje u Hrvatskoj 20 žena izgubi život kao žrtva nasilja u obitelji, iznijela je zastrašujuće podatke Branka Žužić, glasnogovornica Sigurne kuće Istra.

Ne čudi stoga da je lani u Sigurnoj kući održano gotovo 600 savjetodavnih sastanaka za žrtve obiteljskog nasilja. Novi prostor savjetovališta omogućit će da se oni sada održavaju na prihvatljiv način za žrtve i djelatnike koji im pružaju pomoć.

Više o temi poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.