Hrvatski radio

Radio Pula

Sponza član Odbora za unutarnju politiku

16.07.2014.

12:04

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko u povodu završetka zasjedanja Sabora, koji je zaključio redovitu paralamentarnu sezonu, održao je konferenciju za novinare.

Najaktivniji zastupnici na sjednicama bili su Boro Grubišić (HDSSB, 1.364 javljanja za riječ), Branko Vukšić (Hrvatski laburisti - Stranka rada, 1.311) i Ivan Šuker (HDZ, 1.211).

Leko je jučer zastupnicima zaželio dobru zabavu i rad u ljetnoj saborskoj stanci, pozvavši ih da se raziđu uz čašu pjenušca. Neovisno o saborskoj stanci, koja traje do 15. rujna, Leko je kolege pozvao da se uključe u rad saborskih odbora i okruglih stolova koji će se idućih dana održavati na Markovu trgu. Naravno, čekaju vas i politički poslovi u lokalnoj zajednici, a sve koji mogu molim da se priključe proslavi obljetnice akcije Oluja 5. kolovoza, rekao je Leko.

Sabor je prije ljetnog odmora odradio više kadrovskih pitanja koja se tiču njegovih radnih tijela. Za člana Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost izabrao je Giovanija Sponzu (IDS) umjesto Igora Rađenovića (SDP), odnedavno zamjenika ministra financija.

U Odbor za financije i državni proračun umjesto Rađenovića ulazi Alen Prelec (SDP). Za člana Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda iz reda zastupnika imenovao je zastupnika mađarske manjine Šandora Juhasa umjesto Deneša Šoje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.