Hrvatski radio

Radio Pula

Svečano otvoren Znanstveni vrt u Puli

24.03.2023.

09:42

Autor: HRT

Otvorenje Znanstvenog vrta

Otvorenje Znanstvenog vrta

Foto: Zaklada / ustupljena fotografija

U Puli je svečano otvoren Znanstveni vrt Zajednice tehničke kulture Pula. Prostor u centru Pule opremljen je interaktivnim postavkama koje prikazuju teme iz STEM područja. Znanstveni vrt dio je Centra za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije u sklopu Zajednice tehničke kulture Pula.

 

Otvorenje Znanstvenog vrta

Otvorenje Znanstvenog vrta

Foto: Zaklada / ustupljena fotografija

Projektom Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije uređen je prostor koji će, uz vođene radionice za djecu i mlade, nuditi i društvene sadržaje za širu populaciju, a sve s ciljem popularizacije STEM-a. Nizom edukacija i predavanja za edukatore i nabavkom nove opreme, doprinijet će se kvalitetnijoj provedbi radionica za djecu i mlade koje nude organizacije civilnoga društva.


Cilj projekta je unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a. Na svečanosti otvorenja Znanstvenog vrta sudjelovali su Anton Pletikos, tajnik Zajednice tehničke kulture Pula Helga Možé, upraviteljica Zaklade Istra Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić i župan Istarske županije Boris Miletić.


Projektom je nabavljena vrijedna oprema vrijedna više od 150.000,00 eura za STEM udruge. Interaktivna izložba Znanstvenog vrta podijeljena u četiri glavne cjeline: eksponati Parka znanosti, eksponati „Obnovljivi izvori energije“, Meteorološka stanica i Teleskop te razna druga oprema za robotiku, matematiku, FabLab (3D scaner, 3D printer, stroj za graviranje i druga oprema i potrošni material), a nudit će brojne interaktivne vođene radionice za djecu i mlade te brojne sadržaje za širu populaciju s ciljem popularizacije STEM područja.


Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Otvorenje Znanstvenog vrta

Otvorenje Znanstvenog vrta

Foto: Zaklada / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.