Hrvatski radio

Radio Pula

'Svjetleći divovi' zasvjetlit će 3. svibnja

26.02.2014.

09:03

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

'Svjetleći divovi' - naziv je jedinstvenog projekta osvjetljavanja dizalica brodogradilišta Uljanika koji su danas u Puli predstavili čelnici Turističke zajednice grada, predstavnici dizajnera, tvrtke Lumenarta i Uljanika.

Nakon što su u ponedjeljak pokusno osvjetljene dizalice. U tijeku su radovi na prvim dvjema dizalicama kojima će, osvjetljenim posebnim reflektorima, Pula dobiti novu turističku atrakciju i brend.

'Ovaj projekt sjedinjava jedinstvenu situaciju gdje dizalice, tzv. svijetleći divovi, koji su u uporabi za izgradnju brodova, postaju svjetleće skulpture te tako svakodnevno mijenjaju vizuru grada', istaknula je direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan-Korotaj, dodajući kako će biti osvjetljeno osam dizalica. Osnivač i direktor tvrtke Lumenarta Dean Skira rekao je kako 'osim vrlo sofisticiranih reflektora koji se ugrađuju i instaliraju na dizalice, program upravljanja omogućavat će 16 tisuća različitih boja'. 

'Svjetleći divovi' svečano će zasvijetliti 3. svibnja u sklopu proslave Dana grada Pule.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.