Hrvatski radio

Radio Pula

Talijan jahtom usmrtio mladu Njemicu

20.08.2014.

19:37

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pomorskoj nesreći jutros je u akvatoriju kod Puntižele pri ronjenju stradala šesnaestogodišnja Njemica.

Na nju je, sumnja se, naletjela talijanska jahta a djevojka je, prepostavlja se, na mjestu preminula. Ronila u društvu oca a lokalnom su ronilačkom klubu prijavili svoju aktivnost ali su ronili sami. Do smrtonosnih ozljeda došlo je prilikom izrona na sredini kanala između obale i otoka Kozade, kaže, lučki kapetan Lucio Toffetti iz pulske Lučke kapetanije.

Nesreća se, prema izjavama očevidaca, dogodila nešto poslije 11 sati, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije, kamo je prevezena, ustanovljeno je kako je Njemica preminula zbog teških ozljeda.

Istraga je stoga usmjerena prema motornoj jahti Con Tici 1 talijanske zastave, duljine 13,68 metara i snage pogonskoga stroja od 330 kW koja je bila u neposrednoj blizini. Istražne radnje provode Županijsko državno odvjetništvo u Puli zajedno s djelatnicima pulske Kapetanije i službenicima Pomorske policije, navodi se u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.