Hrvatski radio

Radio Pula

Tehnološki inkubator IDA-e

22.12.2014.

14:34

Autor: Kornelija Benazić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt Cluster Club, čiji je u Istarskoj županiji nositelj Istarska razvojna agencija, nominiran je za najuspješniji lokalni Eu projekt u Hrvatskoj u razdoblju 2012. do 2104. Zahvaljujući europskome novcu revitaliziran je dio neiskorištenog prostora Opće bolnice Pula i pretvoren u tehnološki inkubator.

U novi tehnološki inkubator između ostalih se uselila i tvrtka Mali mol. To je start up, odnosno novosnovano poduzeće kojem je tehnološki inkubator bio iznimna pogodnost za početak. Uz minimalni trošak unajmili su gotovo opremljen ured od 25 četvornih metara. Start up tvrtke prvu godinu plaćaju samo 25% najma, drugu 50%, a treću 75%. Imaju, uz ostalo, i besplatni internet.

Istarska je razvojna agencija za projekt Cluster club dobila 256 tisuća eura europskoga novca. Mnoge tvrtke koje su i prije ovoga projekta koristile slične pogodnosti koje je putem europskih projekata ostvarila Istarska razvojna agencija, postale su s godinama eminentne hrvatske tvrtke. Tvrtke su se javljale na natječaj i sukladno inovativnosti svoga programa dobivale prostor. Najviše je tvrtki iz informatičke domene. Ida će se i dalje kandidirati za europska sredstva kako bi proširila kapacitete tehnološkog inkubatora.

Poslušajte više u prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.