Hrvatski radio

Radio Pula

Tehnomont i Uljanik gradit će brod za Plovput

15.01.2014.

15:42

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tehnomontovo brodogradilište Pula i Uljanik mogli bi zajednički graditi brod za splitski Plovput. Njihova je ponuda jučer izabrana kao najpovoljnija među trima pristiglima na natječaj za gradnju takozvanog broda betonare.

Novi radni brod za splitski Plovput bit će dug 48 a širok 11 metara. Imat će ugrađenu betonaru za proizvodnju 60 prostornih metara betona u roku od 12 sati, zatim spremnike za prijevoz 200 prostornih metara pitke vode i dizalicu od 20 tona nosivosti.

Zajednica ponuditelja Tehnomont - Uljanik predložila je najnižu cijenu gradnje što iznosi nešto manje od 52 milijuna kuna. Na gradnji ovog broda angažiralo bi se oko 30 posto Tehnomontovih kapaciteta u zemlji, a za njegove je radnike to relativno nov izazov, kaže predsjednik Uprave Tehnomonta Miljenko Brnić.

Nakon ophodnih brodova za Hrvatsku ratnu mornaricu, gradnja radnog broda za Plovput - drugi je posao koji Tehnomont i Uljanik zajednički nude. Ugovor bi mogao biti potpisan za desetak dana nakon isteka žalbenog roka.

Više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.