Hrvatski radio

Radio Pula

Treći krug POS-ovih stanova u Poreču

05.02.2014.

15:58

Autor: Petra Neuner Geržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon Tara i naselja Gulići, Poreč počinje i treći krug izgradnje stanova prema Programu poticane stanogradnje i to ponovno u naselju Gulići-Vranići. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 21. veljače.

Najviše 1.100 eura po četvornome metru, za Poreč je itekako prihvatljiva cijena, pa i za mlade podstanare poput 27-godišnjeg Danijela Jumića čiji je obitelj stanuje u 40 četvornih metara. Djeca u dobi od šest mjeseci i godinu i osam mjeseci su bolesna, pa ne prelaze prag. Danijel za taj podstanarski stan izdvaja 300 eura na mjesec plus režije.

Velika je prilika to što nam se pruža sada preko POS-ovih stanova i ovog projekta Grada Poreča. Za mene i moju obitelj to je pristupačna cijena i ajmo reć, rješenje stambenog pitanja za budućnost, kaže Jumić. 

Kriteriji su jasni - godine prebivališta u Poreču, bračni status, žive li obitelji kao podstanari ili kod roditelja, koliko je djece u obitelji i koje dobi, braniteljski status, osobe s invaliditetom. Javni je poziv upućen, a nakon pregleda pristiglih zahtjeva, bit će objavljenja lista prvenstva.

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić kaže da je riječ o stanovima od 44 do 93 četvornih metara, ovisno o veličini obitelji. Grad Poreč se uključuje na način da daje komunalni doprinos i i svu potrebnu infrastrukturu. I to za tih 30-ak novih stanova u šest zgrada koje će se početi graditi ove godine, a ključeve u ruke novi bi stanari trebali dobiti za dvije godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.